Tasa-arvo

Tasa-arvo. Mitä tarkoittaa tasa-arvo? Mies ja nainen laitetaan samalle tasolle? Onko se oikeutta molemmille tasa-arvoisesti? Onko se, että kukaan ei saisi erikoiskohtelua? Vai, että molemmat saisi erikoiskohtelua? Mitä tarkoittaa tasa-arvo Suomessa, ja mitä tarkoittaa tasa-arvo muualla kuin Suomessa? Oma mieleni on täynnä tätä kysymystä, tämä käsite on omasta mielestä jossain määrin alkanut karata käsistä. Tästä syystä ajattelin kirjoittaa omista mielipiteistäni tällä sivustolla jossa ei ole vierailta, jossa ei ole arvosteliljoita jotta saisin purettua ajatuksiani.

Jos väitän että, ”naisen paikka on keittiössä”. Millaista vastaanottoa saisin? Varmasti olisi naisten kuten myös miesten edustajia jotka olisi eri mieltä. Tosin olettaisin saavani hyväksyntää väittämälleni, niin naisten kuin miesten keskuudessa. Minkä takia? Itse olen sen verran nuori, että kaikki sanottavani perustuu olettamuksiin eikä faktoihin. Ennen vanhaan oli tapana erotella naisten työt ja miesten työt. Nainen teki ruokaa, huolehti lapsista ja kodista. Mies teki naiselle tämän mahdolliseksi tekemällä töitä, hankkimalla ainekset ruokaan, tuomalla turvallisuuden tunnetta naiselle. Tähän liittyi paljon muutakin ja kaikkialla toimittiin omalla tavalla, mutta periaate oli sama. Kaikilla oli oma työnjakonsa joka jaettiin sukupuolen mukaan.

Syy tähän työnjakoon oli perinteet, mutta myös fyysiset vaatimukset. Jotkut työt vaatii enemmän fyysistä voimaa kuin toiset. Mies on fyysisesti rakennettu naisia paremmin fyysiseen työhön. En ole tätä väittämää itse keksinyt, enkä päättänyt. On vain todistettu näin. Se ei tarkoita, että nainen ei pärjäisi kaikessa ”miesten töissä”. Päinvastoin, olen täysin varma, että naiset pärjäisi jokaisessa työssä missä mieskin voisi pärjätä. Varmasti ja useasti paremmin kuin miehet. Tämä tosin vaatii vähän naiseltakin, pitää harjoitella, treenata ja uskaltaa tomia miesvaltaisissa töissä, kuten miehet ja miesten kanssa.

Omasta mielestä naisen paikka on keittiössä ja omasta mielestä naisen paikka ei ole keittiössä. Mies voi ommella, nainen voi ommella. Mitä väliä sillä on mitä kukin sukupuolen edustaja tekee? Kunhan se henkilö joka asiaa tekee osaa asiansa ja pystyy siihen. Fyysisesti ja psyykkisesti. Oma ongelma tasa-arvossa tällä hetkellä on se kuin laitetaan naiskiintiöitä naiskiintiöiden takia. Teen mielelläni töitä naisen kanssa, arvostan naisia ja haluan, että kaikki naiset saavat tehdä mitä haluavat katsomatta siihen mikä naisen asema on historiassa ollut. Se ei tarkoita, että nainen pitäisi laittaa jokaiseen ammattiin sen takia, että saataisiin tilastot tasa-arvoisemmaksi. Jos on nainen ja mies tasa-arvoisia niin minkä takia naiset pitäisi olla arvoltaan 1.4 miehen ollessa 0.9? Onko tämä tasa-arvoa? Se, että naiset saavat erikoiskohtelua ja valitaan miesten sijaan sen takia, että he ovat naisia eikä osaamisensa tai paremmuuden takia ei ole omasta mielestä tasa-arvoa.